Slut med storlekstrassel

Xiaomi patenterar självjusterande ring

Problemet att välja rätt storlek på en smart ring kan snart vara historia enligt ett nytt Xiaomi- patent.

Publicerad Senast uppdaterad

Att välja rätt storlek på ringar, smarta dylika eller ej, kan vara komplicerat med mätningar och prova olika storlekar för att se vilken som passar bäst. Det brukar dessutom innebära att ringen bara kan bäras på samma finger om man inte råkar ha flera fingrar i storlek. Xiaomi kan ha löst det problemet via ett nytt patent som avser en teknik som låter ringen automatiskt justera sin storlek. 

Patentet som dykt upp på China National Intellectual Property Administration (CNIPA) visar schemat över ringens design och en övergripande beskrivning av hur den fungerar. Enligt patentet använder ringen någon form av elastisk komponent (PVC eller gummiaktigt material) i kombination med en fjädermekanism på ringens insida som tillsammans gör att ringen kan justera sin storlek automatiskt. Det framgår inte om justeringen görs i sådan omfattning att det räcker att tillverka ringar med en enda grundstorlek, eller om det kommer handla om olika intervall vilket skulle dra ner antalet grundstorlekar. Oavsett vilket skulle en justerbar design innebära att Xiaomi kan dra ner på antalet storlekar och därmed minska sina produktionskostnader. 

Xiaomi är inte den enda som är inne på konceptet med ringar som kan ändra storlek, även Oura patenterade en lösning hos amerikanska patentverket i somras.