Tillgängligt för alla

Utvecklarverktyg för Live View släppta

Nu går det att ladda ner verktyg för att skapa plug-ins till Sony Ericssons Live View.

Publicerad Senast uppdaterad

Efter att först ha varit tillgänglig enbart för ett fåtal utvecklare kan nu alla laddda ner ett så kallad SDK för att skapa plug-ins till Sony Ericssons fjärrkontroll för Android-telefoner.

En plug-in kan antingen vara ett tillägg till en app som hämtar information från appen som körs i telefonen, eller vara fristående och bara använda telefonen för att koppla upp sig mot nätet.

Liveview fungerar inte enbart med Sony Ericsson-telefoner, utan den kan även användas med andra Android-mobiler som har version 2.1 eller senare av Googles system, även om det inte innebär att alla funktioner fungerar fullt ut.

Utbudet av plug-ins i Android Market är fortfarande blygsamt, men den senaste tiden har det bland annat dykt en plug-in som ska göra det möjligt att styra musikspelaren i HTC-telefoner. En annan plug-in har skapats för att man ska bli uppmärksammad på och kunna läsa inkomna Gmail-meddelanden utan att behöva ta fram telefonen.

För att hitta plug-ins kan man antingen använda Sony Ericssons Live Ware-app eller göra en vanlig sökning på ”Live View” i Market och installera de plug-ins man är intresserad av. Sedan måste man gå i själva Live View-appen för att aktivera de man har installerat.

Mer information och SDK-filer för nedladdning finns här.