Tillåt oss en rejäl dos skepsis
Tvivelaktig ”bildläcka” skulle kunna föreställa Galaxy S10-prototyp
Techläckaren Ice Universe har publicerat en bild på Twitter föreställande en i princip kantfri telefon. Och han antyder att det kan handla om en tidig Galaxy S10-prototyp, något som vi är mycket skeptiska till, även om det inte är helt uteslutet.
Telefonen på bilden som Ice Universe nu har publicerat påminner till utseendet i hög grad om Oppos nya enhet Find X. Enheten har nämligen en skärm som utgör en mycket stor del av frontstycket och har både rundade skärmkanter samt saknar sensorpanel. Någon specifik telefonmodell eller tillverkare nämns inte, men däremot skriver Ice Universe aningen kryptiskt och med felaktig engelska ”This may be design beyond”. Samsungs Galaxy S10 ska enligt tidigare uppgifter gå just under namnet Beyond, vilket i kombination med Ice Universes hyfsat gedigna facit kring läckor åtminstone gör det hela en smula intressant. Det är inte helt omöjligt att det är en tidigt prototyp av den kommande telefonen som visas upp på bilden, även om det känns aningen långsökt.
Inte aktuell förrän nästa vår
Galaxy S10 är en enhet som fortfarande är mycket långt borta. Om Samsung följer sin klassiska lanseringsplan så lär vi få ett offentliggörande av enheten tidigast i samband med Mobile World Congress i Barcelona i februari 2019. Mycket kan med andra ord fortfarande hända och man ska sannolikt inte dra några större växlar på bilden. Men skulle den vara autentisk så väcker den onekligen en del intressanta frågor. Har Samsung slopat selfiekameran helt, eller har man valt en pop-up-lösning av det slag som Vivo Nex och Oppo Find X har? Sitter fingeravtrycksläsaren på bakstycket, under glaset eller har man rent av valt någon annan autentiseringsmetod?
Finns anledning till skepsis
Även om Ice Universe oftast kommer med korrekta uppgifter så finns det förstås all anledning att vara djupt skeptisk till bilden, inte minst då den publierats så långt innan lanseringen. Dessutom finns det en del tvivelaktiga element i form av artefakter i bilden, som ytterligare stärker våra misstankar om att den är manipulerad. Andra techläckare har dessutom avfärdat bilden som en fejk, vilket inte hör till vanligheterna.
Källa