Test: En laddare i nöden

Med en mobilladdare som drivs av vanliga stavbatterier är tanken att man aldrig ska vara beroende av att sitta nära ett vägguttag när mobilen dör. Laddis som laddaren heter kan vara en räddare i nöden.

Publicerad Uppdaterad

En till synes mycket enkelt liten pryl ska rycka in när mobilens batteri dör och du befinner dig långt från ett vanligt vägguttag. En sak är att man kan ha med sig mobilladdaren var man än går, men tar batteriet slut långt från närmaste vägguttag är laddaren inte till någon nytta. Då är idén med Laddis betydligt mera användbar. För i den lilla hylsan lägger man i ett vanligt AA-batteri som får ge telefonen ström. Själva hylsan är av metall och ger ett bra kvalitetsintryck, särskilt med tanke på det låga priset. Med i förpackningen när man köper får man med flera adaptrar. En vanlig mini-usb-kabel, en Nokia-adapter, en för Sony Ericsson och en som passar till en del av Samsungs modeller. På det här sättet täcker man alltså in en försvarlig mängd modeller.

Vi har testat Laddis och om man har en telefon som stängt av sig för att strömmen tagit slut så kan Laddis ge kraften att starta den och ringa ett samtal. Vid ett annat tillfälle kunde vi filma med en telefon som innan hade avslutat filmningen just på grund av svagt batteri. Som långsiktig lösning är dock Laddis lite för svag. Låter man till exempel enheten sitta i en längre tid kommer aldrig telefonen att laddas fullt. Däremot är Laddis en utmärkt nödladdare för att få igång telefonen när man verkligen behöver den.

Källa

Typ: Nödladdare för Sony Ericsson, Samsung, Nokia och mobiler med laddning via mini-usb.

I paketet: Laddaren samt ovanstående anslutningskablar. Under kampanjperiod även 4-pack batterier.

Återförsäljare: Laddis.se

Pris: 59 kr (plus 24 kr frakt)