En till dubbelvikt skärm

Tecno visar upp tredelad mobil

Ytterligare en tillverkare visar upp en mobil med dubbelvikt skärm.

Allt mer pekar på att nästa trend inom vikbara mobiler är att erbjuda en skärm som viks två gånger. Både Xiaomi och Huawei ryktas arbeta på sådana mobiler, och nu blandar sig ytterligare en tillverkare in i matchen i form av Tecno Phantom Ultimate 2. 

Kinesiska Tecno Mobile är relativt okända i Europa eftersom de fokuserar främst på tillväxtmarknader i Afrika, Mellanöstern, Sydostasien, Sydasien, Latinamerika och Östeuropa. Nu visar de upp konceptmobilen Phantom Ultimate 2 som, om den blir masstillverkar, kan vara företagets försök att ge sig på nya marknader. 

Den dubbelvikta skärmen på Phantom Ultimate 2 är av typen LTPO OLED och är i vanligt hopvikt mobilläge 6,48 tum. När den viks ut blir den däremot 10 tum med en upplösning på 1620x2880 pixlar. Enligt Tecno är mobilen 11 millimeter tjock i hopvikt läge, och gångjärnen ska enligt uppgift hålla för 300000 vikningar. Tjockleken ska ha gjorts möjlig tack vare en ny typ av batteridesign som gör att batteriet bara är 0,25 millimeter tjockt, men det nämns inget om dess kapacitet. 

Än så länge är Tecno Phantom Ultimate 2 enbart ett koncept och kanske aldrig når marknaden, men den visar i alla fall att det finns ytterligare en aktör när det handla rom dubbelvikta mobiler.