Nu kan du slippa barnmusik

Spotify testar ny barnfunktion i Sverige

Som förälder är det lätt att få sina spellistor utblandade med barnmusik om man spelar musik för barnen. Nu kan du slippa just detta.

Spotify har börjat testa en ny funktion som man hoppas ska hjälpa alla som behöver spela barnmusik för barn och barnbarn, men inte vill att Spotify ska tro att det är din favoritmusik och blanda in banmusiken i dina autogenererade spellistor.

Funktionen gör det möjligt att skapa underkonton för barn under 13 år på en vuxens Spotify-konto. Dessa konton får både separata föräldrakontroller och egen historik och rekommendationer. På så sätt kan en vuxen logga in på barnets konto på exempelvis en äldre telefon eller surfplatta och ansluta den till bilen, eller låta barnen själva välja musik, utan att det påverkar den vuxna användarens autogenererade spellistor. 

En så länge handlar det om en testfunktion som inte är tillgänglig alla interantionella användare. Däremot ingår Sverige, tillsammans med Danmark och Nya Zeeland i den testgrupp som har tillgång till funktionen. Allt som krävs för att utnyttja den är att den primära användaren har ett Premium Family-abonnemang. 

För att lägga till ett konto för barn, behöver den vuxna gå in på appens kontosida och välja att lägga till ett konto för minderåriga. Den nya funktionen kan ses som ett komplement till den redan lanserade funktionen Spotify Kids som är en app speciellt anpassad för unga lyssnare.