Standard i Google Foto

Sony Xperia får AI-redigering i Google Foto – samma som i alla andra Android-telefoner

Nu går det, meddelar Sony, att redigera foton med hjälp av generativ artificiell intelligens om du har en Sony Xperia och Google Foto.

Publicerad Senast uppdaterad

Sony meddelar att man ger Xperia-användare tillgång till AI-baserad fotoredigering. Det handlar om att man ger användarna tillgång till Google Fotos AI-drivna redigeringsverktyg tillgängliga även i andra tillverkares mobiler.

 Det är användare med Xperia 1, 5 och 10-serien som nu och sedan en tid tillbaka kan använda dessa funktioner via Google Foto-appen. De tillgängliga funktionerna inkluderar Magic Editor, Photo Unblur, Portrait Light, Magic Eraser, HDR Color pop och Sky Suggestions. De tre förstnämnda kommer dock inte att vara tillgängliga på den version av Xperia 10 som har tre gigabyte arbetsminne. 

För att verktygen ska bli tillgängliga krävs att Google Foto version 6.9.3 eller senare är installerad. Som abonnent på Google One får du utökad tillgång till Googles AI-redigering i Google Foto, oavsett vilken mobil du använder och tidigare i år meddelade Google att de redigeringsfunktioner som först var exklusiva för dig med Google One-abonemang eller dig som har en Google Pixel med start i våras skulle bli gratis tillgängliga för alla.

Värt att tillägga är att dessa funktioner till viss del alltså är och har varit tillgängliga i Google Foto-appen på både Android och på Iphone och inte är något unikt för Sonys mobiler. 

Tvärtom är Sony en av få tillverkare som inte erbjuder några unika, egna funktioner på AI-området och i bildredigering utöver de vi får i Google Foto och generellt i Android. Efter följdfrågor till Sony har vi fått bekräftat att nyheterna för Xperia är de som kommer även alla andra Androider till del. 

Google Foto används som standardapp för fotoalbum i Sony Xperia-mobiler.