Två headset och en högtalare

Sony lanserar Linkbuds Fit, Linkbuds Open och Linkbuds Speaker

Sonys Linkbuds-familj har fått två nya true wireless-headset och en högtalare.

Sony har naturligtvis en massa förklaringar till vilka varumärket Linkbuds vänder sig till, unga med en aktiv livsstil som älskar musik, men i praktiken innebär det att Linkbuds är de produkter där Sony tar ut svängarna lite i designen, jämfört med deras övriga mer strama ljudprodukter.

De två headseten som man lanserat har mycket gemensamt, inklusive priset på 2500 kronor. De kommer i etuier med snarlik formgivning och liknande färguppsättning, och till bägge kan man köpa skal i alternativa färger, både till etuiet och till själva öronsnäckorna, för att variera sig ytterligare.

Den främsta skillnaden mellan de två headseten är att Linkbuds Fit har en traditionell konstruktion med en gummiplupp man sätter i örat, med en ny form som enligt Sony ska vara bekvämare än tidigare. Linkbuds Open å andra sidan är en ny generation av Sonys originella design med en högtalare med hål i mitten som gör att allt omgivningsljud kan komma igenom även när du har på dig ditt headset.

Annars har bägge headseten en särskild vinge i mjuk ihålig gummi som ska göra att de sitter ordentligt på plats utan att bli obekväma. Bägge headseten använder Sonys V2-processor för ljudbeandlingen men hgögtalarelementen är förstås olika. Det ger också olika batteritid, 5,5 timmar med brusreducering för Linkbuds Fit, 8 timmar för Linkbuds Open, som inte har någon aktiv brusreducering. Linkbuds Open saknar också det stöd för högupplöst ljud med LDAC som Linkbuds Fit har.

Högtalaren Linkbuds Speaker kostar 2300 kronor, och är på många sätt en rätt typisk Bluetooth-högtalare, med woofer, tweeter och passiva radiatorelement som sprider ljudet. Den mest utmärkande egenskapen är att du automatiskt ska kunna växla över musiken du spelar från ditt headset till högtalaren. Detta fungerar med de nya Linkbuds-headseten, med Linkbuds S samt med Sonys 1000XM5-headset.

Till Linkbuds Speaker hör en laddningsdocka som du kan ställa högtalaren i när du inte vill flytta runt den, men du kan även ladda den på vanligt vis, via USB-sladd. En laddning räcker i 25 timmar. Högtalarna har även mikrofon och kan fungera som högtalartelefon.