"Sony Ericsson P990 försenas till i höst"

Uppdaterad - Sony Ericsson har fortsatta problem med att få ut den nya toppmodellen P990. I februari meddelades att P990 försenades till det andra kvartalet i år. Nu uppger ett flertal källor att P990 kommer ut först efter sommaren, men på Sony Ericsson håller man fast vid målet om andra kvartalet.

Publicerad Uppdaterad

Uppgiften om att P990 dröjer till augusti-september kommer från centralt placerade personer hos återförsäljar-kedjor, operatörer och analysföretag som Mobil varit i kontakt med. Enligt dem är det varken första eller andra kvartalet som gäller för säljstarten av P990. I mitten av augusti ska P990 börja säljas, i små volymer. Först i september kommer P990 ut i lite större volymer.

Men enligt Jakob Rydén på Sony Ericsson har företaget inte ändrat officiellt lanseringsdatum för P990, utan det är fortfarande andra kvartalet som ska gälla för försäljningsstarten.

Från början skulle P990 ha släppts under första kvartalet i år. Samtidigt som den första förseningen av P990 blev offentlig i februari presenterade Sony Ericsson en lite mindre smartphone med namnet M600. Den har dock inte blivit försenad utan ska börja säljas i juni.

Ett stort test av Sony Ericsson M600 finns i nummer 5 av Mobil, som kommer ut den 9 maj i butikerna.