Musik och träning i harmoni

Shokz lanserar nya lurar för träningsfantaster

Oavsett om du springer eller simmar ska du hitta en modell som passar.

Publicerad Senast uppdaterad

Tillverkaren Shokz lanserar två nya trådlösa lurar som primärt vänder sig till personer som tränar. 

Den ena modellen heter Shokz OpenFit Air och använder sig av tillverkarens open-ear-design, vilket innebär att lurarna inte täpper till lyssnarens hörselgång. Därmed blir det lättare att höra omgivningen, vilket är en fördel om du till exempel joggar utomhus och behöver ha koll på omgivningen. Hörlurarna hålls på plats med en bygel som sitter över örat, så att de sitter stadigt även vid fysisk aktivitet. De har en IP54-klassificering för att tåla exempelvis regn och svett. Ljudet överförs med så kallad DirectPitch-teknik, och Shokz har även tagit fram en ny OpenBass Air-algoritm för att ge bättre basljud. 

Shokz OpenFit Air

Vikten ligger på under nio gram och batteritiden är upp till sex timmar. Laddfodralet ger ytterligare 22 timmars lyssningstid, och tio minuter laddning ska ge två timmar lyssning. OpenFit Air finns i färgerna rosa, vit samt svart, och kostar 1 499 kronor. 

 

Shokz lansera även OpenSwim Pro i veckan, och precis som namnet antyder vänder de sig främst till simmare även att de givetvis kan användas även för andra aktiviteter. Lurarna har en IP68-klassificering och använder sig av benkonduktion som skickar ljudvibrationer genom kindbenet till innerörat. Lurarna har Bluetooth, men även en inbyggd MP3-spelare med 32 gigabyte minne för att kunna användas även utan en mobil i närheten. 

Batteritiden är upp till nio timmar, och Shokz OpenSwim Pro kostar 2 499 kronor. 

Shokz OpenSwim Pro