Barnekonomi
Seqr Go låter barnen betala med mobilen
Betaltjänsten Seqr lanserar en variant riktad till barn och ungdomar.
Även om det är mobila betalningar från Google, Samsung, Apple eller de stora kortföretagen som oftast får uppmärksamhet ska de andra spelarna inte glömmas bort. Seqr har funnits som alternativ i flera år på den svenska marknaden och har idag ett ganska brett stöd i butiker.
Nu lanserar de systertjänsten Seqr Go, som riktar in sig mot barn och ungdomar.
Förbetalt
Seqr Go består i grunden av ett något bantat konto som fylls på av en annan (vuxen) Seqr-användare och som sedan ska kunna användas istället för kontanter. I appen syns sedan alla betalningsuppgifter för både användaren själv och den eller de vuxna som har tilgång till kontot. På så sätt blir det lite som en slags månadspeng för mobila betalningar, där det fortfarande går att se var pengarna tar vägen.
- Seqr Go! är ett stort steg framåt för Seqr och marknaden för mobila betallösningar i allmänhet. För första gången har någon (Seqr) kommit med en säker, smart och ungdomsvänlig teknologi för mobila betalningar. Ungdomar är en stor konsumentgrupp som helt har stängts ute från denna marknad och dess möjligheter fram tills nu. Seqr Go! gör det mer säkert för barn när de rör sig ute i olika sammanhang eftersom appen ersätter behovet av en plånbok eller kontanter i fickorna. Den gör också att ungdomar kan skicka eller ta emot pengar från andra Seqr-användare när de är hemma eller utomlands, i hela världen, utan kostnad, säger Peter Fredell, VD för Seamless.
Appen och tjänsten i sig är redan igång och kan laddas ner via Google Play redan idag. Hur det ser ut med en motsvarighet till Apples enheter återstår dock att se.
För att kunna betala krävs att butikens betalterminal stödjer kontaktlösa betalningar och enligt Seqr själv stöds deras betalsätt i 30 miljoner butiker världen över. I just Sverige är dock möjligheterna begränsade eftersom Sverige ligger efter många andra länder inom just kontaktlösa betalningar. ICA, Pressbyrån och 7eleven erbjuder kontaktlösa betalningar och på den svenska marknaden stödjer endast ca 10 procent av alla köpställen betalning kontaktlöst via NFC, enligt uppgifter från Visa Europe. På Mastercards hemsida kan man själv söka och se var köpställen som accepterar kontaktlösa kortbetalningar finns. Visa har tidigare gått ut med planen att alla köpställan ska acceptera kontaktlösa betalningar år 2020.