Även Xiaomi, Honor, Asus, Oneplus och fler bekräftade

Samsungs Galaxy S25 får nya Snapdragon 8 Elite

Samsung har bekräftat att man kommer använda Snapdragon 8 Elite i Galaxy S25, men förvirringen fortsätter trots det.

Publicerad Senast uppdaterad

Qualcomm har presenterat sin kommande flaggskeppsprocessor Snapdragon 8 Elite. Dessutom har Samsung officiellt bekräftat att man kommer använda processorn i kommande flaggskepsserien Galaxy S25. 

Detta till trots så råder det ändå en viss förvirring över i vilken omfattning flaggskeppsmobilerna kommer att använda processorn, och det cirkulerar en rad spekulationer och påstådda läckor kring vad som är företagets plan. 

Det enklaste och mest direkta påståendet är att samtliga Galaxy S25, S25+ och S25 Ultra kommer att använda Snapdragon 8 Elite. 

Det förekommer även information om att det enbart blir S25 Ultra som kommer använda Snapdragon-processorn, medan S25 och S25+ istället kommer att använda Samsung egna Exynos 2500-processor. 

Som om inte detta var tillräckligt ryktas det att tillverkningsproblem med Exynos 2500 som skulle innebära att det inte går att leverera tillräckligt många miljoner processorer för att täcka Samsungs behov. Därför skulle Samsung, i likhet med det tidigare scenariot, använda Snapdragon 8 Elite i S25 Ultra, men satsa på en Mediatek-processor i de övriga modellerna. 

Det enda som för tillfället är säkert är att Samsung kommer att utnyttja Snapdragon 8 Elite någonstans. Även en lång rad andra mobiltillverkare har bekräftat att de kommer att använda Snapdragon 8 Elite i sina produkter inom kort. Xiaomi sägs vara först ut med Xiaomi 15 som släpps snart och tillverkare som Oneplus, Asus, Honor med flera är också på gång.