-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
-
PLUS
Krönika: Google är bra på gratis men usla på att ta betalt
-
PLUS
Så kan Xiaomi-telefonen bli Mac-datorns och Iphones bästa vän
-
PLUS
Chromecast-problemen visar hur svårt det är att lita på Google och andra jättar
-
PLUS
Passkeys: Därför behöver du veta mer om dem
-
PLUS
Krönika: Lärdomar från MWC 2025 – röststyrning är AI:s värsta fiende
-
PLUS
Fördjupning: Tankar och teknik bakom kamerorna i Samsung Galaxy S25
-
PLUS
Mobil svarar om Telenor-problem, seniorklocka, Airtag-konkurrenter och mer utrymme i Google Foto
-
PLUS
Krönika: Dilemmat när Apple dödar sin sista och enda kompakta Iphone
Våga vägra sensorpanel
Samsung uppges testa prototyp på selfie-kamera under skärmen

Vad gör man om man vill ha maximal skärmyta, men absolut inte vill förse sina telefoner med en sensorpanel? Samsung kan enligt färska rykten vara en potentiell lösning på spåren.
Det råder inget tvivel om att maximerad skärmyta på bekostnad av kanter är tidens melodi. Helst ska hela frontstycket vara en enda stor skärm. Och det här ställer förstås till en del problem för tillverkarna. Dels blir det klurigt med hem-knappar och fingeravtryckssensorer, dels måste man hitta utrymme för att stoppa undan kameralinser, sensorer och annat smått och gott. Resultatet har hittills varit blandat, men många har satsat på fingeravtrycksläsare på bakstycket, fingeravtrycksläsare under skärmglaset, ansiktsidentifiering samt i de flesta fall en sensorpanel i överkant. Några har visat upp utfällbara selfiekameror. Men Samsung, som hittills hårdnackat vägrat förse sina enheter med sensorpaneler, påstås ha en prototyp på en selfiekamera inbyggd direkt i skärmen.
Kan dyka upp 2020
Det är källor till sajten Samsung Mobile News som hävdar att prorotypen på kameran - som genom sin placering under själva skärmen alltså ska vara helt osynlig - testas för fullt. Det ska dock handla om en mycket tidig prototyp och huruvida teknologin är tillräckligt bra för att leta sig ut i någon enhet inom överskådlig tid är oklart. Förmodligen lär det dröja ett par år innan man kommit så långt. Som alltid när det gäller obekräftade uppgifter av det här slaget så är förstås en rejäl dos skepsis på sin plats.