Samsung Ultra Touch: Pekskärm och 8 megapixel

Samsung tjuvstartar lanseringssäsongen med sin nya Ultra Touch S8300. Med Oled-pekskärm, framskjutbar knappsats 8-megapixelkamera och en tjocklek på 12,7 mm kan den ses som en uppföljare till Samsung Soul.

Publicerad Uppdaterad

Om man börjar med pekskärmen är det en skärm av oled-typ, vilket innebär skarpare kontraster och lägre batteriförbrukning. Måttet är 2,8 tum, upplösningen 240 x 400 pixlar och telefonen ger vibratorfeedback när man trycker på skärmen. Skärmen ska vara antirepbehandlad för att telefonen ska se fräsch ut längre.

Telefonens operativsystem är Samsungs eget, och enligt företaget rör det sig om en vidareutvecklad variant av det som används i F480 Touchwiz. Förutom pekskärmen har telefonen även en utskjutbar sifferknappsats, men trots det rör det sig ändå om en relativt tunn telefon på 12,7 mm.

utbak_l.jpg

En 8-megapixelkamera har man också lyckats klämma in i mobilen, men inte riktig xenon-blixt, den får nöja sig med dubbla fotolampor. Kameran har leende- och ansiktsigenkänning för fokus, och kan filma video med 30 bilder per sekund. Mobilen klarar för övrigt av videouppspelning med en rad format, inklusive Divx.

Andra funktioner är GPS med kartprogrammet Route66 förinstallerat, FM-radio, musikspelare med ljudförbättringskretsen DNSe, musikigenkänning, turbo-3g 7,2 Mbit/s och bluetooth 2.1. Minnet är på 80 MB, och minneskort på 16 GB stöds.

Ultra Touch finns i två färgvarianter, röd och blå, och skalet är i borstad metall. Telefonen ska börja säljas i Sverige i maj, men vi har ännu ingen prisuppgift.

Typ: 7,2 Mbit/s turbo-3G, gsm fyrband, edge

Mått: 110 x 51,5 x 12,7 mm

Skärm: 2,8 tums oled-pekskärm, 240 x 400 pixlar, 16 miljoner färger

Kamera: 8 megapixel, autofokus, dubbla fotolampor

Övrigt: GPS, bluetooth 2.1, Outlook-synkning

Pris: okänt

I butik: maj