Samordnar olika avdelningar

Samsung omorganiserar: Slår ihop mobildelen med tv- och hemelektroniken

Fram till nu har Samsungs mobildel varit separat från de som jobbar med hemelektronik (till exempel teve-apparater, kylskåp, dammsugare) men det ändras nu.

Publicerad Senast uppdaterad

Det nya kombinerade affärsområdet kallat SET-divisionen med tv, mobiler och hemelektronik ska ledas av Jong-hee Han. Som tidigare chef för enbart tv-området får han nu alltså utökat ansvarsområde och ska enligt Samsung efter att ha positionerat Samsung som främsta teve-tillverkaren i världen de senaste 15 åren hitta nya möjligheter och synergieffekter mellan de olika produktområdena. Samtidigt förblir komponentdelen ett separat affärsområde och leds av en egen vd, Kyehyun Kyung.

Som användare eller Samsung-kund kommer du troligen inte märka särskilt mycket av detta i praktiken, men blir förändringen framgångsrik kan Samsung stärka sin position på mobilmarknaden. 

Senast Samsung Electronics gjorde en större förändring som denna var 2017 då man ersatte den dåvarande vd:n med tre ledare, var och en med ansvar för ett av områdena Device Solutions, Consumer Electronics och Mobile & IT där de två senare alltså nu slås ihop till en.