Smidigare att använda

Samsung förbättrar Telefonlänk i One UI 6.1.1

Frustrerande säkerhetsfunktion plockas bort i uppgraderingen av Samsung gränssnitt One UI 6.1.1.

Att använda verktyget Telefonlänk mellan en Android-mobil och Windows kommer bli mycket enklare om du har en Samsung. Möjligheten att spegla mobilens skärm i ett fönster i Windows, och därmed i praktiken använda mobilens appar via datorn, har funnits länge. Problemet har varit att för att kunna spegla skärmen på datorn måste användaren alltid, på mobilen, godkänna att skärmen speglas - så varför inte bara fortsätta att använda mobilen. 

I Samsungs uppdatering av sitt gränssnitt One UI till version 6.1.1 kommer användare att kunna slippa den säkerhetsfunktionen och därmed mycket smidigare kunna spegla mobilskärmen.

När användaren börjar strömma en app till Windows finns alternativet att det alltid ska vara godkänt, bara den här gången, eller aldrig. Om användaren väljer att alltid godkänna att strömma appen kommer frågan inte längre att visas och inte kräva något godkännande, utan appen startar direkt. 

Än så länge är det bara Samsungs nya vikbara mobiler som har One UI 6.1.1 och det finns inget officiellt tidsschema för när skarpa versionen släpps, men kommer troligtvis att börja rullas ut under hösten.