Spela Fortnite på mobiler

Så installerar du Epic Store på Ios och Android

Epic Games egen butik med bland annat Fortnite och Fall Guys har släppts.

Efter många om och men har Epic Games nu släppt sin egen app-butik för både Ios och Android, och med den blir nu spel som Fortnite, Fall Guys och Rocket League Sideswipe tillgängliga på mobiler. 

Android-versionen är tillgänglig globalt, medan Ios-versionen bara är tillgänglig inom EU. 

För att installera Epic Store, använd webbläsaren i mobilen för att surfa till adressen epic.download och följ instruktionerna. Att installera Epic Store är lite trassligare än att installera en vanlig app, men Epic Games har släppt tydliga videoinstruktioner hur det går till, både för Android och för Ios. När Epic Store-appen har installerats fungerar den, och appar som installeras från den, i stort sett som vilken annan butik och app som helst.

Möjligheten att kunna installera butiken och ge tillgång till spelen är det senaste steget i en långdragen process mellan Epic Games och både Apple och Google. Epic kan inte heller låta bli att påpeka detta på sin hemsida. “För närvarande är processen att installera Epic Games Store på iOS och Android långdragen på grund av att Apple och Google avsiktligt introducerar installationsupplevelser av dålig kvalitet med flera steg, förvirrande enhetsinställningar och skrämmande varningar. Vi fortsätter att kämpa i domstolar och arbeta med tillsynsmyndigheter runt om i världen för att eliminera de konkurrensbegränsande villkor som Apple och Google ålägger utvecklare och konsumenter, så att vi kan bygga en bättre butik för alla.”