Retro

Pico – spelkassetter till mobilen

Bild från The Verge

Saknar du gamla skolans kassetter för dina spel? Pico fixar biffen åt dig.

Publicerad Senast uppdaterad

Spel i dagens läge är av typen att de handlas och laddas ner digitalt och hela aktiviteten att gå iväg till en affär eller beställa en plastskiva eller kassett för att mata in i den apparaten du ska spela med känns allt mer avlägset. Men för de som saknar den tiden vill Pico finnas till hands.

Vad det handlar om är små minneskort med en liten hörlursplugg i ena änden. Genom att stoppa in manicken i telefonens eller plattans hörlursuttag kan du sedan spela spelet som finns på den. Just hörlurspluggen kanske verkar konstigt, men då det är den enda kontakten som faktiskt är något du kan räkna med att den finns på i stort sett alla enheter är det enda vägen för att fixa kompatibilitet med så många enheter som möjligt.

Beatrobo, som gör kassetterna, är övertygade om att nostalgiker hellre vill ha sina spel i fysiskt format än digitalt nedladdade och att det här är den rätta vägen dit. När konceptet introducerades på Tokyo Game Show erkände de förvisso att de inte hade några fasta avtal med någon speltillverkare ännu och det enda spelet som fanns tillgängligt var deras egen klon av Flappy Bird, bara för att visa att det gick att göra.

Bild från The Verge

Några prisuppgifter eller releasedatum finns inte i dagsläget och i ärlighetens namn ska vi väl erkänna att det mest är nostalgikern i oss som får oss att gilla det här konceptet. Du kanske inte ska räkna med spelkassetternas återkomst i och med det här direkt, men det är en både rolig och rätt gullig idé.