Längre delbetalningstid

Operatören Tre börjar sälja mobiler med 48 månaders delbetalning

De flesta planerar att ha sin mobil mer än tre år och därför erbjuder nu Tre längre delbetalningstid som alternativ.

Mobilerna blir dyrare, inflationen har minskat köpkraften och teknikutvecklingen går inte lika fort. Det är inte så konstigt att de flesta av oss väljer att behålla sin mobiltelefon längre. Om du köper mobilen och delbetalar till din operatör känns ett eller två års delbetalning kanske inte längre som de självklara valen, och Tre har därför introducerat fyra års delbetalning utan ränta som alternativ.

I en undersökning som Tre beställt av Novus där strax över tusen personer svarat är det sex av tio som byter ut sin mobiltelefon mer sällan än var tredje år. 

– Vi ser en tydlig trend där mobiltelefonernas priser ökar samtidigt som deras livslängd förlängs. Genom att erbjuda 48 månaders delbetalning kan vi sänka det månatliga beloppet och göra det mer överkomligt för fler svenskar att skaffa de senaste mobilerna och ta del av den pågående AI-revolutionen, säger Rune Pedersen, CCO Consumer Market på Tre.

Den som köpt sin mobil med delbetalning hos Tre har alltid möjlighet att byta in den när som helst under delbetalningsperioden.