Sök med mer intelligens

OpenAI presenterar egna söktjänsten SearchGPT

Vill på allvar ta upp kampen med de etablerade sökmotorerna, och även göra den attraktiv för utgivare och tidskrifter.

Företaget OpenAI, mest kända för sin chatbot ChatGPT, har presenterat en egen söktjänst - SearchGPT. Man framhåller att SearchGPT är en prototyp designad för att förena kraften hos företagets AI-teknik med webbens aktuella information. Detta syftar till att förse användarna med “aktuella svar som stöds av tydliga och relevanta referenser”.

För närvarande genomgår SearchGPT en testfas med en begränsad grupp användare och publicister för att samla in åsikter. Denna prototyp är avsedd att vara tillfällig, med ambitionen att i framtiden införliva SearchGPT:s mest framgångsrika detaljer i ChatGPT. 

SearchGPT skiljer sig från ChatGPT genom att baka in realtidsinformation från webben och erbjuda förbättrade källhänvisningar. Användarna kan sedan bygga vidare på sökresultatet med uppföljningsfrågor. OpenAI har även OpenAI har utformat SearchGPT för att framhäva utgivare och tidskrifter, bland annat genom att inkludera framträdande citat och presentera tydliga länkar till källorna. Utgivarna har dessutom möjlighet att anpassa hur deras innehåll presenteras inom SearchGPT.

Intresserade som vill prova på tjänsten kan anmäla sig till en väntelista.