Kan det vara Oneplus 13?

Oneplus nästa flaggskepp presenteras i oktober

Oneplus 12 är fortfarande det senaste flaggskeppet.

Tillkännagivandet kantas av antydningar om vad den förmodade Oneplus 13 kommer att innehålla.

Oneplus har nu officiellt gått ut med att man kommer lansera sitt nästa flaggskepp i oktober, men det är ett tillkännagivande med få egentliga detaljer. Det är

OnePlus chef Li Jie Louis som via det sociala nätverket Weibo konstaterar att nästa flaggskepp, som förmodas vara Oneplus 13, kommer lanseras i oktober men utan något specifikt datum. Han konstaterar också att den kommer att drivas av ”den senaste generationen av flaggskeppskretsar” och att det handlar om en anpassad arkitektur som designats av teamet bakom ”epokgörande datorkretsar”. Det han syftar på förmodas vara en Snapdragon 8 Gen 4, om man har i åtanke att Qualcomms ännu inte tillkännagivna processor använder processorkärnor av typen Oryon som används i datorer med Snapdragon X-processorer. Oneplus brukar dessutom ha för vana att använda de senaste modellerna av Snapdragon i sina flaggskeppstelefoner. 

Om Oneplus gör som de brukar kommer lanseringen enbart att avse den kinesiska marknaden, medan en eventuell internationell lansering troligtvis inte blir aktuell förrän tidigt 2025.