Dags för en ny patenttvist

Oneplus åter stoppade i Tyskland

Efter att ha löst sina tidigare patenttvister i Tyskland har företaget återigen fått försäljningsförbud.

I början av året löste sig patenttvisten med Nokia så att Oneplus och Oppo åter kunde börja sälja mobiler i Tyskland. Det blev dock relativt kortvarigt då företaget har hamnat i en ny patenttvist, denna gång med InterDigital i en 5G-relaterad patenttvist. 

Det innebär att för tillfället kan hugade spekulanter inte köpa Oneplus-enheter som använder 5G i företagets webbshop. Andra Oneplus-produkter, som Oneplus Pad 2, Oneplus Buds Pro 3 och Oneplus Watch 2, är fortfarande tillgängliga i onlinebutiken. Andra länder påverkas dock inte av patenttvisten, i varje fall inte för tillfället. 

I ett uttalande som publicerats i publikationen Allround-PC säger Oneplus att man "sätter högt värde på immateriella rättigheter och rättvis tillgång till standard väsentliga patent, vilket är viktigt för att driva innovation i branschen. Vi kommer att fortsätta att förhandla med InterDigital och vill lösa detta ärende på ett vänskapligt sätt. Under tiden förblir vårt engagemang i Europa oförändrat och vi kommer att fortsätta att tillhandahålla utmärkta produkter och tjänster till våra användare.” 

Hur lång tid det tar innan tvisten är löst, eller om den kommer att utökas, återstår att se.