Kan bli exklusiv Snabdragon igen

Nya läckor kring Samsungs S25-processor

Galaxy S23 utnyttjade enbart Snapdragon-processorer.

Spekulationerna fortsätter om Samsungs planer för Galaxy S25, och nu pekar man på en egen Snapdragon-processor.

När Samsung lanserade sina Galaxy S23-modeller använde man sig enbart av Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 i samtliga modeller. Med Galaxy S24 gick man tillbaka till att blanda Snapdragon och sin egen Exynos 2400 i en del modeller. Nu ryktas det än en gång om att Galaxy S25-modellerna enbart kommer att använda sig av Qualcomm-processorer. 

Det är publikationen Hankyung, som hänvisar till källor inom industrin, som säger att samtliga Galaxy S25 kommer att använda sig av en specialversion av Snapdragon 8 Gen 4. Senast Samsung använde en exklusiv processor handlade det om en uppklockad version av en standard-Snapdragon. 

Det skulle i så fall innebära att Samsung överger att använda sin egen Exynos 2500, och anledningen till valet att använda enbart Snapdagon 8 Gen 4 påstås vara att Samsung vill maximera AI-prestandan i S25-serien med den påstådda specialprocessorn Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy. 

Samsung sägs dock fortsätta arbetet med Exynos 2500, men att det då troligtvis handlar om att börja använda processorn i Galaxy Z Fold 7 och Flip 7, som bör lanseras i början av andra halvåret 2025. 

Galaxy S25-modellerna förväntas presenteras i januari 2025.