Som med papper och penna

Ny rekordtunn enhet från reMarkable

ReMarkable presenterar vad som enligt egen utsago är världens tunnaste “paper tablet” med färgskärm.

Idag presenterade reMarkable sin nya enhet Paper Pro där man har byggt vidare på sin populära reMarkable 2.

Den nya Paper Pro erbjuder en färgskärm på 11,8 tum och upplösningen 2160x1620 pixlar där skärmen är gjord för att ge en känsla av att man skriver på papper. I sedvanlig ordning använder skärmen e-bläck vilket inte bara ger en naturlig bild även i solljus utan även lång batteritid - Paper Pro har enligt reMarkable själva en batteritid på två veckor tack vare ett batteri på 5030 mAh. 

En annan detalj som får Paper Pro att stå ut från mängden är att den med sin tjocklek på 5,1 millimeter enligt reMarkable ska vara världens tunnaste e-bläckplatta med färgskärm. Övriga fysiska detaljer är storleken på 274,1x196,6 millimeter och en matchvikt på 525 gram. 

Bland övriga specifikatgioner syns en fyrkärnig Cortex A53-processor på 1,8 GHz mewd 2 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagring. Laddningen sker via usb C som även står för anslutning tillsammans med Wi-Fi 2,4 och 5 GHz. 

reMarkable Paper Pro finns att köpa nu för 7299 kronor med en Marker-penna. Om du hellre vill ha en Marker Plus-penna får du lägga till 700 kronor.