-
PLUS
Mobils stora guide till Apple Intelligence i Iphone
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
-
PLUS
Krönika: Google är bra på gratis men usla på att ta betalt
-
PLUS
Så kan Xiaomi-telefonen bli Mac-datorns och Iphones bästa vän
-
PLUS
Chromecast-problemen visar hur svårt det är att lita på Google och andra jättar
-
PLUS
Passkeys: Därför behöver du veta mer om dem
-
PLUS
Krönika: Lärdomar från MWC 2025 – röststyrning är AI:s värsta fiende
-
PLUS
Fördjupning: Tankar och teknik bakom kamerorna i Samsung Galaxy S25
-
PLUS
Mobil svarar om Telenor-problem, seniorklocka, Airtag-konkurrenter och mer utrymme i Google Foto
Äntligen Android 8
Nu får HTC U11 Android Oreo i Europa

Den som har en HTC U11 och otåligt väntat på en uppdatering till Android Oreo behöver inte vänta mer. Nu rullas uppdateringen ut till alla användare i Europa, Mellanöstern och Afrika. Användare i sociala medier har redan bekräftat saken genom att publicera skärmdumpar på uppdateringsdialogen från sina telefoner. Av dessa framgår dessutom att uppdateringen väger in på 1,31 GB.
Android 8 Oreo står sannolikt högt på många HTC-ägares önskelista. Och nu kommer uppgifter om att den nya versionen av Googles mobila operativsystem börjat rullas ut till U11-användare i hela den så kallade EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika).
Mängder av nya funktioner
Android Oreo innehåller förstås en hel del nyheter och förbättringar. En av de mer intressanta nya funktionerna är bild-i-bild-läget som gör det möjligt att exempalvis titta på ett videoklipp i ett ”flytande” fönster samtidigt som man ägnar sig åt annat på telefonen. För att kolla om uppdateringen finns tillgänglig går man in under Settings/About/Software Updates. Innan man laddar ned den bör man självfallet se till att vara uppkopplad mot wifi.
Redan i november dök Android 8.0 Oreo upp till U11 i hemlandet Taiwan, men det har alltså tagit två månader för företaget att anpassa uppdateringen till våra lokala förhållanden. En annan möjlighet är förstås att den ursprungliga uppdateringen var full av buggar som det tog två månader att fixa.