"Ska kosta runt 330 kronor"
Motorola ska satsa på superbillig smartlur
Motorola har ett nytt mål: Att ta fram en smart mobiltelefon med en prislapp på 50 dollar. Det säger företagets vd Dennis Woodside i en ny intervju.
Numera Googleägda Motorola är på offensiven. Först kom uppmärksammade toppmodellen Moto X. Ett tag senare dök budgetmobilen Moto G upp.
En högintressant aspekt av Moto G-lanseringen är att telefonen lyckas kombinera ett lågt pris (cirka 1 500 kronor) med riktigt vass prestanda. Nu ser det ut som att Motorolas fortsatta strategi bland annat består att fortsätta att pressa utvecklingen i budgetklassen.
Vill nå utvecklingsländer
I en färsk intervju med TrustedReviews avslöjar företagets vd Dennis Woodside att man planerar att lansera en smart mobiltelefon som ska kosta så lite som 50 dollar, vilket motsvarar runt 330 svenska kronor.
– I stora delar av världen är 179 dollar (amerikanska priset på Moto G, reds anmärk.) mycket pengar. Så, det finns en stor marknad för mobiler med pris under 179 dollar, säger Dennis Woodside.
Enligt Woodside ska Motorola nu titta på om man kan utveckla en telefon som är betydligt billigare än Moto G, och därför mer konkurrenskraftig i utvecklingsländer.
– Jag menar, varför skulle inte enheter av det här slaget kosta 50 dollar? Det finns ingen anledning till det, så vi kommer att driva på den utvecklingen, säger Dennis Woodside.
Inga detaljer om lansering
Men Dennis Woodside avslöjar inget om när Motorolas superbilliga telefon kan komma att lanseras. Han säger heller inget om vad det är för slags enhet som företaget tänker leverera till det låga priset.
Moto G må anses vara billig. Men det är svårt att tänka sig att Motorola ska lyckas släppa en lur till ett pris som är mer än 100 dollar lägre utan att tvingas skala bort prestandan som gör Moto G intressant.
Värt att nämna är att Motorola redan år 2007 pressade priserna ordentligt med Motorola Motofone F3. Telefonen kostade endast 246 kronor i Sverige, men kan knappast beskrivas som smart eftersom den saknade färgskärm, kamera och webbläsare.
Källa