Tanken är att du ska kunna använda kraften i din telefon i fler sammanhang. Den telefon som stöds idag är den nyss lanserade Moto G100, den Moto G-telefon hittills som har den mest påkostade prestandan. Moto G100 kan anslutas till en större skärm antingen via hdmi, via usb-c eller med hjälp av en speciell dockningsstation där du kan ansluta telefonen antingen i liggande eller stående läge. Dockningsstationen ingår till och med i priset för Motorola Moto G100. Den som känner till Samsung Dex och andra liknande funktioner som funnits ett par år ser så klart en hel del likheter.
Användningsområdena Motorola lyfter är flera. Du ska kunna ansluta tangentbord och mus för att arbeta mer produktivt med ett datorlikt gränssnitt anpassat för den större skärmen, du ska kunna köra videosamtal där telefonens kamera används för att fånga de som är hos dig och en större skärm används för att visa de ni talar med. Vidare ska du kunna ansluta trådlösa spelkontroller för att kunna spela på ett konsolliknande vis och under Motorolas lansering fick vi även se ett exempel där ett par ar/vr-glasögon anslöts till telefonen via kabel för att användare skulle kunna se en 3d-ritning i detalj.
Avskalad Android
Annons
Motorolas system i Moto G-serien är annars välbekant med deras avskalade Android som inte har en massa onödiga appar utan bygger vidare på det Google redan gjort med Android. Motorola lägger till en del former av geststyrning, som exempel att du kan hugga med telefonen i luften eller vicka på den för att starta ficklampa respektive kamera. En ny gest är numera tillagd och den gör att du kan svepa över skärmen för att dela skärmbilden i två och göra plats för två appar i delad skärm. Dessutom inkluderar My UX som Motorola kallar sitt gränssnitt möjligheter att anpassa utseendet med olika ikonformer och andra färger och hela systemet är baserat på färska Android 11.