Vanliga Fenix 8 får sällskap

Misstag avslöjar nya Garmin Fenix-modeller

Garmin Fenix 8-familjen verkar få tillökning.

Garmins egen Connect-app har råkat försäga sig och avslöjar tre nya modeller i Fenix 8-serien.

Det var inte länge sedan som Garmin lanserade de nya modellerna i sin Fenix-serie i form av Fenix 8 och Fenix 8 Solar. Nu har Garmins egen mobil-app Connect råkat avslöja inte mindre än tre nya modeller när användare har använt verktyget för att lägga till nya enheter.

De ännu inte utannonserade enheterna har redan plockats bort från inställningarna, men enligt bilder som publicerats handlar det om Fenix 8 Pro i storlekarna 47 och 51 millimeter, samt en modell som heter Fenix 8 MicroLED.

Att det kommer en Pro-version behöver i sig inte vara så överraskande, man gjorde likadant med Fenix 7-serien. En modell som använder sig av MicroLED är däremot en helt annan sak, och en detalj som skulle höja ribban för Garmins teknikanvändande. Det handlar om nästa generations skärmteknik som erbjuder högre ljusstyrka och bättre energieffektivitet jämfört med amoled.

Det har tidigare sagts att Apple har planerat att använda MicroLED i sina klockor, men att man lade ner det projektet eftersom de inte kunde hitta leverantörer som kunde producera skärmar till en rimlig kostnad.