Memory Stick-kort med plats för 2 terabyte

Korrigerad Med ett nytt format för minneskort av Memory Stick-typ ska det bli möjligt att lagra upp till 2 terabyte även på M2-kort.

Publicerad Uppdaterad

Memory Stick Extendend High Capacity kallas det nya formatet som har som utvecklats genom ett samarbete mellan Sony och Sandisk. I dag går den övre gränsen för Memory Stick-kort vid 32 gigabyte men med det nya formatet flyttas den teoretiska maxgränsen till 2 terabyte.

Det gäller både för de större korten av typen Memory Stick Pro, som Sony Ericsson tidigare använt i sina tidiga smartphones-modeller, och de mindre Memory Stick Micro-korten, som även kallas M2-kort och som Sony Ericssons nu använder i flera av sina nyare telefoner.

Samtidigt presenterar man ytterligare ett format för M2, Memory Stick HG Micro. Det ska ge en möjlig överföringshastighet på 60 megabyte per sekund, vilket kan jämföras med de 20 megabyte per sekund som den övre gränsen för dagens M2-kort. De två formaten kan kombineras och får då den aningen krångliga benämningen Memory Stick HG Micro Extended High Capacity.

Sony vill inte uppge när man räknar med att ha den nya typen av kort ute på marknaden.