Fler detaljer avslöjade

Massiv läcka presenterar de fyra Pixel 9-modellerna

Det lär inte finnas många överraskningar kvar för Google att presentera vid Pixel 9-lanseringen

Den 13 augusti kommer Google att presentera nya produkter inklusive de nya Pixel 9-mobilerna, men med den senaste läckan lär det inte finnas mycket kvar för Google att överraska med. Det är läckaren Steve Hemmerstoffer som tillsammans med publikationen 91mobiles har publicerat en mängd kommande specifikationer om de olika modellerna som uppges komma från marknadsföringsmaterial. 

Enligt Hemmerstoffer kommer den vanliga Pixel 9 att ha en skärm på 6,3 tum, Pixel 9 Pro-modellerna erbjuder 6,3 och 6,8 tum, medan Pixel 9 Pro Fold kommer ha en yttre skärm på 6,3 tum och en vikbar skärm på 8 tum. 

Alla fyra modellerna kommer att använda sig av samma Tensor G4-processor, och basmodellen kommer ha 12 gigabyte arbetsminne medan de övriga har 16 gigabyte. Att man väljer att använda samma processor i alla modellerna kan till viss del vara en ekonomisk fråga, men medför också att alla modellerna kommer att ha samma möjligheter att utnyttja Googles AI Gemini. 

På kamerafronten påstås Pixel 9 få dubbla bakre kameror med en primär kamera på 50 mexapixel och en ultravidvinkel på 48 megapixel, medan frontkameran ska ligga på 10,5 megapixel. 

Pixel 9 Pro sägs få en frontkamera på 42 megapixel samt tre kameror på baksidan – en primär på 50 megapixel, en 48MP ultravidvinkel och en 48MP teleobjektiv.

Pixel 9 Pro Fold ska få en 10 megapixels frontkamera och tre bakre kameror med en primär på 48 megapixel, en 10.5MP ultravidvinkel och en 10.8MP teleobjektiv. 

Google Pixel 9-serien kommer i fyra färger - mörkgrå, ljusgrå, benvit (ryktas kallas Porcelain White) och rosa.