Video: Bildstabilisering testas

Lumia 920 vs Nokia 808 OIS-test

Nyfiken på videostabiliseringsfunktionen hos Nokias kameravärstingar? Här är ett klipp där funktionen jämförs på kameramobilen Nokia 808 Pureview och nya toppmodellen Nokia Lumia 920.

Publicerad Senast uppdaterad

Nokia och Lumia 920 fick en del negativ publicitet tidigare i höstas när det avslöjades att det finska företaget hade fejkat ett videoklipp  om skulle visa hur bra bildstabliseringsfunktionen fungerar på den nya flaggskeppsmodellen.

Nokia gjorde sedan en pudel och publicerade en skriftlig kommentar där man bad om "ursäkt för den förvirring man skapat".

Nokia pr-miss har kastat dåligt ljus över OIS (optical image stabilization)- funktionen hos Nokia Lumia 920  Men nu har entusiasterna i PureViewClub publicerat ett videoklipp som visar styrkan hos Nokia Lumia 920 när gäller bildstabilisatorn.

I klippet har man gjort en ny videojämförelse mellan OIS- funktionen på mobilkameravärstingen Nokia 808 Pureview och Nokia Lumia 920 . De båda telefonerna har monterats på instrumentbärdet i en bil - och sedan får man följa med på en kort åktur. Testet visar på stor skillnad i hur bra de olika kamerorna är på att hantera skakningar. 

Att testet äger rum i en bil gör turen förmodligen mer skakig än om den hade genomförts till fots, men resultatet är hur som helst intressant att se.