Kommande flaggskepp

Läcka visar upp Xiaomi 15 Pro

Xiaomis kommande flaggskepp läcker med både bilder och specifikationer.

Xiaomis kommande Xiaomi 15 Pro tros bli ett att 2025 års första flaggskeppslanseringar. Redan nu dyker det dock upp läckt information i form av specifikationer och bilder via publikationen Smartprix.

De renderade bilderna som publiceras pekar på att Xiaomi kommer att fortsätta med ett bekant designspråk med en stil som i mångt och mycket stämmer överens med Xiaomi 14 Pro. Mobilen ska dock ha fått lite andra dimensioner för att rymma ett större batteri och större skärm. Batteriet ska få en effekt på 6000 mAh med 90W trådbunden laddning, 80W trådlös laddning och 10W omvänd trådlös laddning.

Skärmen sägs bli av amoled-typ med en storlek på 6,78 tum med 2K-upplösning, en pixeldensitet på över 500 ppi och en uppdateringsfrekvens på 120Hz. Den ska även få en inbyggd fingeravtrycksläsare.

Under motorhuven lär det bli en av Qualcomms kommande Snapdragon 8 Gen 4-processorer, som kompletteras av 16 gigabyte arbetsminne och upp till 1 terabyte lagring.

Ett stort fokus ligger fortfarande på fotografering, och samarbetet med Leica förväntas fortsätta. Enligt rapporten kommer telefonen att vara utrustad med en trippelkamera, med en primär kamera på 50 megapixel med en sensor från Light Fusion 900-serien med en stor f/1.4-bländare. Den kompletteras med en 50 megapixel ultravidvinkellins och en ny 50 megapixel Sony IMX858 5X telemakrokamera. Frontkameran kommer att ligga på 32 megapixel.

Xiaomi 15 Pro sägs även få fem år med uppgraderingar, vilket är en liten ökning från de befintliga fyra åren.