Nästa års toppmodell

Läcka: Samsung Galaxy S25 Ultra blir det tunnaste och lättaste flaggskeppet 

En ny läcka hävdar att Samsung Galaxy S25 ultra kommer att bli en smidigare telefon än de värsta konkurrenterna.

Samsung Galaxy S24 Ultra erbjuder det bästa Samsung har när det kommer till skärm och kameror, men det är en rätt stor och tung mobil. Det kan det bli ändring på med nästa generation om vi får tro den kända läckaren IceUniverse.

I en tweet på X (före detta Twitter) skriver IceUniverse att Samsung Galaxy S25 Ultra blir den tunnaste och lättaste av de flaggskeppsmobiler som släpps i närtid. Det inkluderar Iphone 16 Pro Max och Google Pixel 9 Pro XL.

För referens är Google Pixel 9 Pro XL 8,5 mm tjock och väger 221 gram. Iphone 16 Pro Max är inte lanserad ännu, men läckta uppgifter säger att den kommer att vara 8,25 mm tjock och väga 225 gram.

Samsung Galaxy S25 Ultra skulle alltså vara tunnare än 8,25 mm och väga mindre än 221 gram. Som jämförelse är Samsung Galaxy S24 Ultra 8,6 mm tjock och väger 232 gram, så det kan röra sig om en märkbart lättare och tunnare telefon.

Om vi får tro de bilder här ovan som läckt tidigare som påstås visa CAD-baserade renderingar så blir det också en lite mindre kantig telefon med ett nytt formspråk som inte längre lånar så tydligt från den tidigare Galaxy Note-serien. Det förekommer också ett rykte att namnet Ultra kommer att ersättas och att telefonen kommer att heta Samsung Galaxy S25 Note.