IOS 18: Nu kan du uppdatera din Iphone 

Apple har nu släppt stora uppdateringen så den går att ladda ner till Iphone. Du får uppdaterat utseende och en lång rad nya funktioner. Även Apple Watch och Ipad har fått sina motsvarande systemuppdateringar. 

Publicerad Senast uppdaterad

Som vi tidigare aviserat så släpper Apple nu IOS 18 för Iphone, Ipad OS 18 för Ipad och Watch OS 11 för Apple Watch. Alla systemen finns nu tillgängliga att ladda ner gratis. Du gör det genom att gå till Inställningar, Allmänt, Programuppdatering i den produkt som du vill uppdatera. I fallet med Apple Watch ska du uppdatera din Iphone innan du kan ta itu med uppdateringen till Apple Watch. 

IOS 18 är en stor uppdatering som lägger grunden för Apple Intelligence som är Apples kommande AI-tjänster. De kommer inte inkluderas i den här uppdateringen som nu finns tillgänglig, men IOS 18 innehåller mycket annat värt att utforska. Du kan anpassa utseende på hemskärmen, med både färg och form. Kontrollcenter uppdateras ordentligt med många fler reglage och anpassningsmöjligheter. Appar som Bilder, Mail och Meddelanden får också  fler uppdateringar. Meddelanden kan formateras med kursiv eller fet stil och du får fler möjligheter att reagera på Imessage och nya animationer. Dessutom tillkommer det viktiga stödet för RCS som gör kommunikationen mellan Iphone och Android-användare mindre problemfylld.

Apple Watch som alltså får Watch OS 11 ger flera nya funktioner och finslipningar även det. Till exempel kan du nu pausa ringarna om du är sjuk eller av annan anlending inte kan eller bör träna. Watch OS 11 ger även Apple Watch series 9 möjlighet att upptäcka sömnapné, en av nyheterna i kommande Apple Watch series 10.

Uppdateringen till IPad OS 18 för Ipad är mer blygsam och inkluderar till exempel nya Kalkylator-appen, samt många av de uppdateringar som även kommer till Iphone med Ios 18.