-
PLUS
8 smarta tips för Google Foto – Ta kontroll över bilderna i påsk
-
PLUS
Krönika: Nej AI, jag vill inte vara din kompis eller partner
-
PLUS
Kommentar: Hindren som stoppar Tre
-
PLUS
Tips: 8 knep till Googles anteckningsapp Keep
-
PLUS
Apple Intelligence påminner mig om något betydligt bättre
-
PLUS
Mobils stora guide till Apple Intelligence i Iphone
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
-
PLUS
Krönika: Google är bra på gratis men usla på att ta betalt
-
PLUS
Så kan Xiaomi-telefonen bli Mac-datorns och Iphones bästa vän
Ryktena visade sig stämma
Intel visar upp smarta glasögonen Vaunt

Precis som förhandsrykten gjort gällande så hade chippjätten Intel mycket riktigt ett par smarta glasögon i stil med Google Glass på gång. Men Intels produkt – som fått namnet Vaunt – ser till skillnad från Google Glass ut som ett par glasögon man faktiskt skulle kunna tänka sig att använda.
Det första som slår en med Intels smarta glasögon Vaunt är att de ser ut som ett par vanliga glasögon. Ja, faktum är att de ser ut som ett par snygga glasögon, till och med. Ingenting direkt iögonfallande skvallrar heller om att det handlar om ett par smarta glasögon, något som gör att man kan bära dem utan att behöva känna sig som den fullblodsnörd man eventuellt ändå är. Dessutom väger glasögonen bara 50 gram, vilket innebär att de inte är obekväma heller. Men trots det så rymmer de en hel del intressant teknik. Informationen som projiceras på insidan av glaset kommer från en laserstråle som genererar en monokrom bild på 400 x 150 pixlar. Glasögonen har även en egen processor, kompass och accelerometer men kan så klart också kopplas till en smartphone via bluetooth.
Öppen plattform
Intel är noggranna med att betona att det handlar om en öppen plattform, och meddelade i samband med presentationen att man kommer att släppa ett utvecklarkit för Vaunt inom kort. Det är även osannolikt att Intel kommer att ta produkten till marknaden på egen hand. Snarare kommer man att förlita sig på tredjeparts-tillverkare, på samma vis som man gör med annan hårdvara. Möjligen säljer man även av verksamheten när man väl utvecklat en färdig produkt. Glasögonen befinner sig fortfarande på ett tidigt utvecklingsstadium och den slutgiltiga designen och funktionaliteten är långt ifrån bestämd.