-
PLUS
Krönika: Det bästa är inom räckhåll
-
PLUS
Vad hände med Samsungs samtalsinspelning och 8 andra frågor: Vi svarar
-
PLUS
8 smarta tips för Google Foto – Ta kontroll över bilderna i påsk
-
PLUS
Krönika: Nej AI, jag vill inte vara din kompis eller partner
-
PLUS
Kommentar: Hindren som stoppar Tre
-
PLUS
Tips: 8 knep till Googles anteckningsapp Keep
-
PLUS
Apple Intelligence påminner mig om något betydligt bättre
-
PLUS
Mobils stora guide till Apple Intelligence i Iphone
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
Används som internt skämt bland Google-anställda
Inkognito-läget i Chrome inte alls så hemligt som du tror

Inkognito-läget i webbläsaren Chrome, i såväl datorer som mobiler, är inte alls så privat som de flesta tror. Det här uppmärksammar Bloomberg som hänvisar till intern kommunikation mellan Google-anställda.
Nu hotas Google av en miljardstämning för att man kan ha vilselett användare att Inkognito-läget verkligen gör ditt webbsurfande anonymt. Det var, rapporterar Bloomberg, förra året som marknadschefen Lorraine Twohill skickade ett e-postmeddelande till chefen för Google och dess ägarbolag Alphabet. “Gör Inkognito-läget privat på riktigt", föreslog hon och argumenterade att Google är begränsade i hur de kan marknadsföra Inkognito-läget eftersom det inte är verkligt privat och för att marknadsföring därför måste formuleras verkligt luddigt så att det blir mer skadade än upplysande.
Google hävdar officiellt att man inte gjort något fel, men kritiken mot Inkognito kommer förutom från kunder även från Googles egna medarbetare. Bloomberg återberättar vad som sagts i en chat 2018 då ingenjörer på Google pratat om att de borde byta ut ikonen för inkognito som föreställer en spion, detta efter att undersökningar pekat på att många användare missförstår symbolen.
Användare som nu alltså stämt Google i en grupptalan lyfter fram ett förslag som ska ha funnits internt på Google och säger att Inkognito tydligt ska beskriva att användare inte är skyddade från att spåras online eller från att dela information med Google utan bara från att andra användare som använder samma enhet du använt kan se vilka sajter du besökt.