Nu med 1.5 Flash

Gratisversionen av Gemini blir snabbare och smartare

Google introducerar 1.5 Flash för snabbare och bättre svar även i gratisversionen av Gemini.

Google meddelar att man uppgraderar gratisversionen av sin AI Gemini till Gemini 1.5 Flash så att den nu hanterar 32000 så kallade tokens, vilket är fyra gånger fler än före uppgraderingen. Rent konkret betyder det att det blir möjligt att AI:n blir bättre på att analysera det som användaren skriver, och därmed kunna hålla längre konversationer och kunna hantera mer komplexa frågor. 

Gemini 1.5 Flash är nu tillgänglig för alla Gemini-användare på både webb och mobil, på mer än 40 språk och i över 230 länder och territorier. 

Inom kort kommer man även att introducera möjligheten ladda upp filer från Google Drive till gratisversionen av Gemini, något som tidigare bara har gått med Gemini Advanced. Det gör det exempelvis möjligt att ladda upp en studieguide och låta AI:n skapa övningsfrågor baserat på det materialet, eller analysera datafiler och visualisera innehållet med diagram och grafik. 

Google håller även på att rulla ut Gemini som en del av Google Messages för att kunna chatta på olika språk, samt kunna konversera med Gemini via Messages genom att starta en ny chatt och välja Gemini.