-
PLUS
Vad hände med Samsungs samtalsinspelning och 8 andra frågor: Vi svarar
-
PLUS
8 smarta tips för Google Foto – Ta kontroll över bilderna i påsk
-
PLUS
Krönika: Nej AI, jag vill inte vara din kompis eller partner
-
PLUS
Kommentar: Hindren som stoppar Tre
-
PLUS
Tips: 8 knep till Googles anteckningsapp Keep
-
PLUS
Apple Intelligence påminner mig om något betydligt bättre
-
PLUS
Mobils stora guide till Apple Intelligence i Iphone
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
-
PLUS
Krönika: Google är bra på gratis men usla på att ta betalt
Blåser din telefon
Googles Nougatuppdatering kvaddar Nexus 6

En serie buggade Nougatuppdateringar har gjort att Google går tillbaka till en äldre Androidversion på Nexus 6 - med rensad mobil som resultat.
Nexus 6 har helt klart behandlats som den onda häxans styvbarn av Google. Det tog osedvanligt lång tid, för en Nexusmobil, för den att få Android 7.0 Nougat, och det är aviserat att den inte kommer att få Android 8. Mobilen har fått en uppdatering till Android 7.1.1 som även den tog ovanligt lång tid på sig, men för de som hunnit uppdatera den väntar flera dåliga nyheter. Uppdateringen förde nämligen med sig en del buggar. dessa fixades i säkerhetsuppdateringen för mars, men den hade i sin tur sönder funktionen för Android Pay.
Inte för att vi har Android Pay här i Sverige hursomhelst, men Google valde därefter att gå tillbaka till Android 7.0 med nästa systemuppdatering till telefonen, i väntan på att buggarna skulle vara helt lösta. Detta är inte någonting Android är byggt för, så som resultat därav slutar också samtliga appar i mobilen att fungera efter uppdateringen. Lösningen: Fabriksåterställning.
För en svensk Nexus 6-användare, som har Android 7.1.1 och vi är inte säkra på om Google har pushat ut någon någon svensk uppdatering för Nexus 6 till Android 7.1.1 ännu, gör man alltså bäst i att undvika denna uppdatering, vars enda syfte är att fixa ett fel på en funktion vi inte har stöd för i Sverige. Enligt Google fungerar det också bra, om man kan finna sig i att behöva lägga in sina uppdateringar manuellt i framtiden.