Google-läcka

Googles nästa Tensor-chipset i ny läcka

Ny information har smugit sig ut angående Googles kommande Pixel 10-processor, och den kan erbjuda en stor grundläggande förändring.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var inte länge sedan som Google släppte årets Pixel 9-modeller, men nu har det dykt upp ny information om kommande Pixel 10, närmare bestämt om processorn som påstås driva mobilerna. Och det kan komma att bli flera större skillnader, inte bara att Tensor G5 ska komma att vara designad helt av Google och tillverkas av TSMC. 

Det är publikationen Android Authority som går ut med att Tensor G5 även kan komma att få en hel ny konfiguration angående processorkärnorna.

Tensor G4, som används i Pixel 9-modellerna, använder sig av en så kallad 1+3+4-konfiguration. Det innebär att den har en kärna med högsta prestanda, tre prestandakärnor och de återstående fyra är effektivitetskärnor. Tensor G5 med kodnamnet Laguna, uppges istället fä en 1+5+2-konfiguration med en högprestandakärna, fem prestandakärnor och två effektivitetskärnor. De fem prestandakärnorna uppges kunna bli av typen Cortex-A725, medan de två kärnorna för rutinoperationer kan bli av typen Cortex-A520. 

Tensor G5 kan även komma att byta grafikprocessor fullständigt, från den Arm Mali-GPU som används i Tensor G4 till en grafikprocessor från Imagination Technologies (IMG) som går under den interna beteckningen DXT-48-1536. GPU:n sägs köra med en hastighet på 1,1 Hz och kan bli den första att erbjuda raytracing-grafik på en Pixel–mobil.