Totalt omgjort headset

Google Pixel Buds Pro 2 – Med artificiell intelligens i örat

I Google Pixel Buds Pro 2 är det mesta nytt och bättre.

Google Pixel Buds Pro 2 är ett helt nytt headset snarare än en ny version av Googles förra headset. Listan med vad som är nytt och bättre kan summeras med: allt.

Till att börja med är headsetet 27 procent mindre och 24 procent lättare än sin föregångare. Man har också skannat 45 miljoner öron för att utvecka en passform som ska vara unikt stadig och bekväm. Gummipluppar i fyra storlekar följer med headsetet.

Pixel Buds Pro 2 är försett med ett nytt chipset, Tensor A1 som ska ge ännu bättre aktiv brusreducering och musikljud. Chipsetet har en separat kanal för musikljudet som inte påverkas av brusreduceringen. Brusreduceringen ska ta bort dubbelt så mycket bakgrundsbuller som Googles förra Pixel Buds Pro.

En annan funktion är att headsetet ska kunna detektera om någon pratar med dig. Då slås hearthrough-läget på automatiskt.

Headsetet har också stöd för Gemini Live, vilket innebär att du kan dra igång en konversation med Gemini genom att säga "Hey Google, let's talk Live". Detta ska du kunna göra även om telefonen är låst. Det är oklart men vi får anta att det kräver att headsetet är anslutet till en Pixel-mobil med Gemini Live. Som vanligt med Googles språkfunktioner är det inte alla språk som stöd, och för Gemini Live är det engelska som gäller när headsetet börjar säljas den 26 september. Google lovar att fler språk kommer men ger ingen tidtabell för när vi kan vänta oss Gemini Live på svenska. 

Batteritiden för headsetet ska vara 8 timmar med brusreduceringen påslagen och ytterligare 30 timmar från etuiet. 15 minuters laddning ska ge tre timmars speltid. Headsetet kommer i färgerna svart, vit, mintgrön och rosa, och har ett rekommenderat svenskt pris på 2990 kronor.