-
PLUS
8 smarta tips för Google Foto – Ta kontroll över bilderna i påsk
-
PLUS
Krönika: Nej AI, jag vill inte vara din kompis eller partner
-
PLUS
Kommentar: Hindren som stoppar Tre
-
PLUS
Tips: 8 knep till Googles anteckningsapp Keep
-
PLUS
Apple Intelligence påminner mig om något betydligt bättre
-
PLUS
Mobils stora guide till Apple Intelligence i Iphone
-
PLUS
Krönika: Mobiltillverkare för första gången, igen
-
PLUS
11 tips: Google-appen som kan mycket mer än du tror
-
PLUS
Krönika: Google är bra på gratis men usla på att ta betalt
-
PLUS
Så kan Xiaomi-telefonen bli Mac-datorns och Iphones bästa vän
Betala med Andoidmobilen i butik
Google Pay nu i Sverige – så kommer du igång

Nu har Google lanserat Android Pay i Sverige vilket gör att du kan använda din Android-mobil för att betala i butiker så väl som i webbutiker.
Google Pay fungerar i Androidtelefoner med Android 5 och senare och tjänsten gör att du kan betala direkt i butik i betalterminaler som stödjer kontaktlösa betalningar. Du kan även använda Google-Pay i webbutiker som är anslutna till tjänsten och givetvis för att köpa appar i Google Play.

Så kommer du igång
Det krävs att din bank är ansluten till Google Pay för att du ska kunna använda tjänsten. Idag är storbankerna Nordea och Swedbank med samt Länsförsäkringar, Sodexo, Revolut, Danske Bank, Klarna, Edenred och Komplett Bank.
För att komma igång med Google Pay laddar du helt enkelt ner appen Google Pay från Googles appbutik. Där kan du lägga till det kort du vill betala med och har du redan det kortet anslutet för appköp i Google Play finns kortuppgifterna redan angivna där.
För att betala med Google Pay i en butik är det enda du behöver göra att låsa upp mobilen. Du behöver alltså inte starta Google Pay-appen. För att kunna använda Google Pay behöver du alltså ha ett skärmlås på telefonen. När det väl är upplåst är det bara att hålla telefonen över betalterminalen och när betalningen är genomförd bekräftas det med en blå symbol.
I butiker fungerar Google Pay i de butiker som stödjer kontaktlösa betalningar. Sedan tidigare är även Apple Pay lanserat i Sverige och har samma stöd i butiker medan Samsung Pay dessutom går att använda i äldre betalterminaler med enbart stöd för magnetremsa.