Enklare inloggningar

Google gör det enklare att använda passkeys

Nu uppdaterar Google användningen av lösenordsfria inloggningar med synkronisering.

Nycklar, även kända som passkeys, är den FIDO-baserade tekniken som gör det möjligt att på ett säkert sätt kunna logga in utan att använda lösenord. 

En ny uppdatering av Google Chrome kommer att förbättra användningen av nycklar, så kallade passkeys, istället för lösenord. Tidigare har det bara varit möjligt att skapa nya passkeys som lagras i Googles lösenordshanterare på Android-enheter. Tack vare uppdateringen av Chrome för Windows, Mac, Linux och Chrome OS, blir det nu möjligt att skapa nya passkeys oavsett operativsystem. Dessutom kommer nycklar som skapas på en enhet automatiskt synkroniseras till alla inloggade enheter, precis som sparade användarnamn och lösenord. 

Google meddelar också att de kommer att införa en ny särskild pinkod för lösenordshanteraren, vilket säkerställer att synkroniseringen av nycklar och andra uppgifter sker med fullständig kryptering. Detta innebär att Google inte kommer att ha tillgång till användarnas privata nycklar, varken för återställning eller som svar på rättsliga krav.