Meddelandefunktion och hitta din mobil

Garmin släpper stor sommaruppdatering

Garmin introducerar bland annat stöd för direktmeddelanden och en egen version av hitta mobilen.

Garmin meddelar att de har börjat rulla ut sommarens stora uppdatering som introducerar nya funktioner till en rad av företagets smartklockor. 

En av funktionerna är att man introducerar direktmeddelanden så att det går att skicka och ta emot textmeddelanden med klockan. Klockan måste fortfarande vara parad med en mobil om det inte är en LTE-modell, men nu behöver användaren inte plocka upp mobilen för att hantera meddelanden. 

Man introducerar även en egen version av hitta min mobil. Om du råkar tappa mobilen medan du håller på med en GPS-aktivitet, lagrar klockan positionen för var den senast hade kontakt med mobilen och kan leda användare till den positionen. Meddelar också användaren när den tappar kontakten med mobilen. 

Garmin lägger även till en Iphone-specifik funktion för att synkronisera navigation mellan Iphone, Garmin-klockan och exempelvis cykeldatorerna i Edge-serien. 

Det är dock inte alla Garmin-modeller som får alla funktioner. För mer information om vilka enheter som får vilka funktioner, besök Garmins hemsida för uppdateringar.