Prata via rymden med ny Garmin

Garmin lanserar inReach Messenger Plus

Nu blir det möjligt att kommunicera med foto- och röstmeddelanden via satelliter med med Garmin inReach Messenger Plus.

Publicerad Senast uppdaterad

Medan många företag satsar på satellitkommunikation med mobiler, väljer Garmin att gå en lite annan väg. Företaget har erbjudit global kommunikation via satellit i flera år med sin inReach-teknik och enheter som inReach Messenger och inReach Mini 2. 

Nu presenterar företaget enheten Garmin inReach Messenger Plus som har möjlighet att skicka både foton och röstmeddelanden, detta utöver möjligheten att skicka och ta emot sms, dela användarens position och använda SOS-funktioner.

Som med övtiga inReach-enheter kan inReach Messenger Plus användas som en helt fristående enhet utan behov av en mobil för att uppdatera dina kontakter om dina framsteg, skicka positionsuppdateringar, starta och stoppa spårning samt skicka SOS-meddelanden direkt från enheten. 

Garmin inReach Messenger Plus är IPX7-klassad så den tål att vara nedsänkt i en meter djupt vatten i 30 minuter. Batteriet ska räcka i 600 timmar om enheten skickar en uppdatering var tionde minut, men kan beroende på användning och energiläge ha batteri i flera månader. Den kan även användas för att nödladda en mobil.’ 

Garmin inReach Messenger Plus kostar 5949 kronor, och det krävs även ett abonnemang som kostar från 200 kronor/månad.