Nästa generation budgetflaggskepp

Galaxy S24 FE kan bli mer flaggskepp än tidigare

Samsung ryktas komma med en Fan Edition av flaggskeppet Galaxy S24 i oktober.

Publicerad Senast uppdaterad

Samsung har vid ett flertal tillfällen släppt en så kallad FE-version (eller Fan Edition) av sin flaggskepsserie av Galaxy S-modeller. Nu ryktas det om att företaget är på gång att presentera en Samsung Galaxy S24 FE för en lansering i oktober. FE-modellerna brukar ligga lägre i pris än de vanliga Galaxy S-modellerna i samma serie eftersom de brukar ha utsatts för fler kompromisser, men den påstådda S24 FE-modellen kan komma att bli lite mer flaggskepp än tidigare. 

Enligt publikationen Android Headlines, som även har kommit över vad som sägs vara pressbilder av enheten, kommer Galaxy S24 FE att få en skärm på 6,7 tum med stöd för 120Hz och en ljusstyrka på 1900 nits. Som en jämförelse kan nämnas att det är samma skärmstorlek som Galaxy S24+, vilket skulle göra S24 FE större än basmodellen Galaxy S24 på 6,2 tum. 

Under motorhuven ska det sitta en Exynos 2400e-processor och ett batteri på 4565 mAh vilket uppges ska räcka för 29 timmars videouppspelning och 78 timmars ljuduppspelning. På baksidan sitter en trippelkamera med en primär kamera på 50MP, en ultravidvinkel på 12MP och en 8MP-kamra med 3x optisk zoom.