Var är jag snyggast?

Fixa dejten med hjälp av AI

Tinder tar hjälp av artificiell intelligens för att hitta ditt mest attraktiva foto.

Publicerad Senast uppdaterad

Man får aldrig någon andra chans att ge ett gott första intryck. Oavsett vad man tror är en av de viktigaste detaljerna på dejtingsajter ditt foto, men hur ska man veta vilket foto som visar upp ens nuna på det mest attraktiva sättet?

Nu introducerar dejtingtjänsten Tinder en artificiell intelligens som kan hjälpa till med detta. Funktionen undersöker foton från ditt bildarkiv som kan fungera som profilbilder och presenterar de foton där du är så attraktiv som möjligt. Urvalet baseras på vad Tinder har lärt sig om vad som gör ett bra profilfoto som belysning, komposition och mer. Funktionen filtrerar också bort gruppbilder eller bilder som verkar bryta mot tjänstens användarvillkor och riktlinjer. 

Det är dock fortfarande användare som väljer vilken bild som ska användas. 

Tinder säger att processen kräver att de använder biometriska data i form av en selfie eller ett befintligt foto av ditt ansikte, men av integritetsskäl kommer ingen sådan information att lämna enheten. 

Tinder ska ha testat funktionen i nästan ett år och kommer nu att lanserade den skarpa versionen. Den kommer att dyka upp i USA i slutet av juli, och även rullas ut globalt under sommaren.