På väg till dig?

Färdiga Android 15 ute nu: Rullas ut till Pixel

Nu finns Android 15 i slutgiltig form att ladda ner till enheter som stöds. 

Google meddelar nu att Android 15 just nu rullas ut till bolagets Pixel-telefoner. Det ger bland annat förbättrat stöldskydd, låst mapp så att du kan skydda särskilt känsliga appar till exempel med hjälp av fingeravtryck samt förbättringar för enheter med större skärm.

Det förbättrade stöldskyddet gör att nya skyddsmekanismer byggs in i systemet. Din telefon kan till exempel låsa sig när den känner att någon tagit din telefon och springer iväg. Ett annat exempel är att skärmen kan låsas när din enhet går offline, det för att skydda data som lagras lokalt.  

För större skärmar (som Pixel Tablet) kan du nu spara dubbelappar, direkt i  ikonraden, så att du med ett klick kan öppna till exempel webbläsare och anteckningar eller Youtube och chatt, så det går snabbare att på det viset använda flera funktioner parallellt. 

När andra tillverkar släpper uppdatering till Android 15 kan dröja längre. Samsung har till exempel sagt att de släpper Android 15 och deras eget One UI 7 först nästa år men genomför redan nu betatester.