Enkel pekskärmsmobil från Nokia

Mobiler med pekskärm är som regel av det mer avancerade slaget. Nu verkar Nokia ha en enkel pekskärmsmobil på gång.

Publicerad Senast uppdaterad

Pekskärmsmobiler är ofta liktydigt med smartphones och Nokias nya satsning på mobiltelefoner med tryckkänsliga skärmar har hittills inneburit två modeller med Symbian som operativystem och den senaste versionen av S60-gränssnittet. Enligt webbplatsen mobil.cz ska Nokia 6208 Classic inte vara en smartphone försedd med S60 utan det är istället fråga om en java-mobil som möjligen har en modifierad version av Nokias S40-gränssnitt. Den tryckkänsliga skärmen uppges vara 2,4 tum stor med en upplösning på 240x320 bildpunkter.

På telefonens baksida finns en 3,2-megapixelkamera med autofuks och blixt. Det interna minnet är på 27 megabyte och det kan utökas med hjälp av microSD-kort.

Att 6208 är en 2G-telefon med edge talar för att vi inte får se just den här modellen på den europeiska marknaden, men det är inte osannolikt att Nokia planerar att lansera en eller flera S40-telefoner bland de pekskärmsmobiler som släppas under nästa år och i så fall kan vi nog vänta oss en europeisk variant av 6208.