Uppdatering på ingång

Då beräknas Ios 18.1 rullas ut

Så ser planeringen ut för de kommande Ios-uppdateringarna.

Efter att ha släppt en sjätte betaversion av Apples Ios 18.1, så har det även dykt upp ett förmodat lanseringsdatum. Det är Bloombergs Mark Gurman som går ut med att den stora uppdateringen till Ios 18.1 kommer att börja rullas ut måndagen den 28 oktober. Det ska vara lite senare än vad som var den ursprungliga planen, men anledningen sägs vara att Apple vill vara säkra på att släppa en så buggfri version som möjligt, inte minst då 18.1 kommer att introducera AI:n Apple Intelligence, vilket inte omfattar EU och Kina. 

Uppdateringen ska bland annat innehålla nya verktyg för skrivande, nytt gränssnitt för Siri, sammanfattningar av notifieringar, och nya fotofunktioner. Det specificeras dock inte hur mycket av detta som kommer att dyka upp i EU eftersom Apple Intelligence och en rad andra AI-baserade verktyg inte kommer att lanseras här. 

Schemat för de nästföljande Ios-uppdateringarna är december för Ios 18.2 (med bland annat ChatGPT-stöd) och tidigt 2025 för Ios 18.3 eller Ios 18.4 med nya Siri.