Ett steg fram och två steg tillbaka
CAD-baserade renderingar skvallrar om Pixeltelefon med rejäl överkant
Påstådda CAD-baserade renderingar via @Onleaks och @Pricebaba
Google tycks ha givit upp tanken på att både vilja ha kakan och äta den. Åtminstone om man får sätta någon tillit till de renderingar som nu dykt upp och som påstås föreställa Pixel 4 XL.
Nej, Googles Pixeltelefoner är inget som angår oss svenskar i särskilt hög grad. Google har hårdnackat vägrat förse oss med dem år efter år, trots att man lyckades rendera ett ganska rejält intresse för företagets Nexustelefoner på blågul mark back in da day. Nåväl, de här telefonerna är inte sällan i alla fall en indikation på hur Google ser på framtiden för Androidenheter, och emellanåt bjuder de även på rätt intressant funktionalitet och design. Det är dock med något kluven åsikt vi kan konstatera att de renderingar som nu dykt upp, och som påstås vara baserade på officiella CAD-bilder på Pixel 4 XL, vittnar om att man tagit ett designmässigt steg bakåt. De flesta tillverkare försöker ju nu mer som bekant att hålla skärmen så fri från störande moment som möjligt (läs: kanter och sensorpaneler), och man övertrumfar ständigt varandra med diverse lösningar som kamerahål, pop-up-kameror och nu senast till och med skärmbaserade kameror. Med Pixel 4 XL tycks man däremot återinföra den riktigt rejäla överkanten.
Många sensorer kan vara orsaken
Det ser onekligen ganska otidsenligt ut, men å andra sidan bjöd ju Pixel 3 XL på en nästan motbjudande stor sensorpanel. Och med tanke på att de nya Pixeltelefonerna ryktas få långt fler sensorer än föregångarna, så hade man kanske inget val. Det är oklart exakt vilka sensortyper det handlar om, men det har förekommit spekulationer om både Face ID-liknande teknologi och radarsensorer. Själva skärmpanelen ska mäta 6,25 tum på diagonalen och yttermåtten sägs landa på 160,4 x 75,2 x 8,2 millimeter. Det blir med andra ord en rätt stor pjäs. Frågan är hur marknaden reagerar på den tjocka kanten? Den är säkert helt rimlig ur en funktionell synpunkt, men det skaver ändå en smula rent visuellt. Det är förstås möjligt att renderingarna inte alls stämmer med den slutgiltiga produkten, eller att materialet de är baserade på är falskt. Först i oktober lär vi ha facit i hand.
Källa